Cunit inicia les primeres excavacions arqueològiques al jaciment iber de Puig Pelós

0
1438
El jaciment està situat al costat del carrer Ebre.

La setmana vinent està previst que comencin les primeres excavacions arqueològiques al jaciment iber de Puig Pelós, situat a 1.200 m de la línia de la costa i emplaçat a peu d’un turó del qual rep el nom. L’excavació la portarà a terme la cooperativa ArqueoVitis amb l’ajuda dels alumnes del Centre de Formació d’Adults Dolors Paul, que formen part de l’equip de recerca en els treballs de camp i de laboratori.

La intervenció té per objectiu posar llum a les dades relacionades amb l’arqueologia de la vinya i el vi del Penedès Marítim i consistirà a avaluar el potencial arqueològic del subsòl, constatar l’estat de conservació del jaciment i definir la seva cronologia, que es creu que se situa entre finals del segle III aC i el I aC.

Descobert el 1984 pel geògraf cunitenc Jaume Casañas, no s’hi ha practicat mai cap mena d’actuació arqueològica. Tan sols s’ha recollit material de ceràmica. Es tracta sobretot de ceràmica comuna ibèrica i, en menor mesura, de ceràmica d’àmfora itàlica o romana.

L’Ajuntament de Cunit, que ha impulsat les excavacions, considera que els treballs permetran en un futur integrar l’enclavament en la ruta de jaciments ibers de Cunit, juntament amb el Fondo del Roig i el Corral del Castell, i guanyar un nou element patrimonial que serveixi per posicionar el municipi com a destí atractiu dins del Penedès Marítim.

FER UN COMENTARI