Prop d’una cinquantena de persones s’han manifestat aquest diumenge per mostrar els seu rebuig al projecte d’urbanització del bosc de Miramar, on hi ha més de 91.000 m2 d’espai forestal qualificat com a urbanitzable.

Els manifestants s’han aplegat a la rotonda del carrer de l’Ebre i han marxat per l’avinguda de Barcelona, tallant un carril de la carretera C-31, fins a l’Ajuntament. Durant la marxa, els participants han cridat, entre d’altres, lemes com ‘El bosc és vida’ o ‘Sí a la natura, no a l’especulació’ i han repartit fulletons informatius als conductors que passaven per la C-31.

En arribar a la plaça davant de l’ajuntament, s’ha llegit un manifest per demanar que s’aturi el projecte. “Si no s’atura la urbanització del bosc, perdrem un refugi climàtic, perdrem moltes espècies”, ha assegurat el portaveu de SOS Natura Cunit, Josep Domínguez. L’activista ha remarcat que a la zona de Miramar hi ha catalogades més de 300 espècies d’animals i plantes, de les quals una desena estan protegides. En aquest sentit, els ecologistes han demanat a l’Ajuntament que apliqui una moratòria durant un any, ja que la urbanització de la zona de Miramar no s’ha inclòs en la revisió del Pla Director del litoral. “El POUM està totalment caduc pel que fa a l’emergència climàtica, el van elaborar el 2006, en un context d’especulació urbanística en tota regla”, ha denunciat Domínguez, que ha reclamat que es modifiqui per tal d’aturar aquest projecte i els de la Plana del Castell i del bosc de Cal Santó.

Preguntat sobre les possibles indemnitzacions que s’haurien de pagar si es frena la urbanització del bosc de Miramar, el portaveu ha explicat que són poc probables. “No hi ha cap document que les acrediti, hem consultat amb advocats i entitats com Sos Costa Brava, que també han passat per aquests processos, i ens diuen que és molt poc probable perquè encara no s’ha aprovat la modificació del POUM que aprova el sector de Miramar”, ha indicat. La manifestació s’ha allargat durant gairebé dues hores i ha culminat al punt de sortida.

FER UN COMENTARI