La CUP de Vilafranca no està d’acord amb com s’organitzen les Festes de Sant Raimon de Vilafranca. Expliquen que la festa major d’hivern, tal com marca el protocol elaborat el 2005, ha d’estar coorganitzada per diferents entitats de la vila i que “per la deixadesa del govern” enguany l’ha acabat gestionant una única associació. Denuncien que el mateix protocol fixa que es revisarà cada dos anys i des que es va redactar no s’ha fet en cap ocasió. A més, assenyalen que el pressupost que el consistori destina a aquestes festes (13.000 euros) és el mateix des de fa 10 anys. Per tot plegat, han anunciat que presentaran una moció al ple d’aquest febrer per demanar la revisió del protocol de les Festes de Sant Raimon amb la voluntat que es recuperi l’esperit participatiu i de gestió en mans de les entitats de la vila, així com una major implicació de l’Ajuntament en la difusió d’aquestes, comprometent una major dotació pressupostaria i assegurant suport reiterat i continuat a les festes.

Segons els cupaires, la comunicació que s’estableix amb les entitats per animar-les a participar directament en l’organització de les festes és de molt baix perfil, per la qual cosa demanen al govern més responsabilitat per arribar al màxim d’entitats possibles. En aquest sentit, han apuntat la predisposició dels diferents col·lectius de l’Esquerra Independentista per participar i dialogar per aconseguir unes festes d’hivern més actives, vives i participatives.

Reconeixement als Raimons

El regidor Marcel Martínez ha volgut puntualitzar que en cap cas la crítica a l’organització de la festa major d’hivern és una crítica a l’Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes, entitat que enguany s’ha fet càrrec en solitari l’organització: “volem felicitar-los perquè han fet una gran feina, aconseguint molt bona participació en tots els actes que han programat”,ha manifestat.

FER UN COMENTARI