La CUP, ERC i VeC, acompanyats pel col·lectiu de veïns i entitats  de l’Espirall, van comparèixer dimarts davant dels mitjans de comunicació per denunciar que l’equip de govern sociovergent “no té un projecte clar per al barri”. Expliquen que el 4 d’abril van presentar unes preguntes per escrit demanant informació sobre el pla d’usos de l’equipament juvenil de La Pelegrina i dels locals de veïns de la plaça Doctor Bonet i que no van obtenir cap resposta. Davant d’això, van sol·licitar trobar-se amb els regidors d’Urbanisme i Joventut, unes reunions de les quals “n’hem extret la conclusió que no hi ha un pla d’usos per a cap d’ambdós equipaments”, on enguany s’hi invertirà en conjunt 1,5 milions d’euros.

Critiquen també les contradiccions internes del govern: “mentre el PSC defensa que La Pelegrina serà un espai per a joves, des del PDeCAT s’afirma que també acollirà alguns dels serveis que havia d’albergar el Centre Cívic”.  “No es poden tirar endavant unes obres que costen 1,5 milions de diner públic sense tenir-ne clar els usos”, denuncien les tres formacions, que alerten que “es pot caure en l’error de fer uns equipaments a mig camí d’una cosa i una altra”.

Seguiran reivindicant el Centre Cívic

La CUP, ERC i VeC veuen amb bons ulls que Vilafranca disposi d’un espai per a joves però lamenten que en lloc de finançar-lo amb diners propis s’utilitzin els recursos de la Llei de Barris que havien de servir per construir el Centre Cívic, una de les principals demandes sorgides del procés participatiu. Així mateix adverteixen que l’arranjament que l’Ajuntament proposa, com a alternativa, als locals de la plaça del Doctor Bonet serà superficial i que no proporcionarà espais d’activitat i relació per a les entitats i el conjunt de veïns.

Davant la situació de descontentament dels veïns, que es queixen que no han guanyat cap espai exclusiu per al barri, les tres formacions s’han compromès a instar al govern a reprendre la comissió participativa i a fer-los costat en la seva reivindicació del centre cívic. De fet, amb aquest propòsit, el col·lectiu de veïns i entitats està recollint signatures. De moment, ja compta amb prop de 600 i preveu incrementar-ne el nombre per presentar-les a l’Ajuntament.

Pista del Pau Boada

En paral·lel, els veïns també demanen al consistori que obri la pista de l’escola Pau Boada, que es va cobrir amb els diners de la Llei de Barris. Afirmen que amb les reformes urbanístiques s’han perdut espais de joc per als infants i joves a les places i que no s’han facilitat alternatives.

FER UN COMENTARI