La CUP exigeix al Consell Comarcal que retiri un contracte a una empresa investigada per presumpte cas de corrupció

0
1663
Anna Baqués i Laia Santís, en roda de premsa ahir dilluns a la tarda.

La CUP ha exigit públicament al govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, integrat pel PDeCAT i PSC, que retiri un contracte amb una empresa que està sent investigada per presumpte cas de corrupció. L’empresa en qüestió és Iniciatives i Programes que ha guanyat, per segon any consecutiu, el concurs per subcontractar els dinamitzadors dels diferents equipaments juvenils dels pobles de la comarca.

Tal com ha recordat la CUP, Iniciatives i Programes està immersa des del 2015 en un procés judicial per l’anomenat cas Inipro, en què està sent investigada per irregularitats en la contractació de diversos serveis de caràcter social a ajuntaments com Tarragona i Viladecans.  “Tot i que encara no s’ha dictat una sentència ferma entenem que si el cas continua obert és que hi ha proves”, ha insistit la consellera comarcal Laia Santís, que ha afirmat que la CUP “treballa per unes institucions netes de corrupció i de males pràctiques”.    

La formació de l’esquerra independentista ja va manifestar fa dos anys el seu desacord amb la contractació d’aquesta empresa, que va guanyar un concurs en què s’hi havien presentat altres candidates. Enguany, però, es dona la circumstància que ha estat l’única que s’ha presentat. Un fet que, segons la consellera comarcal Anna Baqués, posa en qüestió el procediment ja que fa sospitar d’un possible monopoli del servei a la comarca.

FER UN COMENTARI