La CUP rebutja canviar el model comercial i la llibertat horària a Vilanova

1
1899

Igual que ERC, la CUP votarà en el ple de dilluns en contra de la liberalització horària que vol impulsar el govern local de CiU-PSC per a tota la franja comercial del costat de la carretera C-15 fins al bar, i també a tot el barri marítim (entre la via i el passeig marítim). La proposta de permetre obrir tots els diumenges i festius de l’any en aquestes dues àmplies zones de Vilanova és, segons el govern, la condició imposada pel promotor del parc comercial per desenvolupar la zona comercial de la Masia d’en Barreres, entre els multicinemes i el barri del Tacó, on hi havia l’antiga cimentera. I la CUP no veu bé ni la llibertat horària comercial ni canviar el model comercial de la ciutat.

El cap del grup municipal dels cupaires, Josep M. Domènech, afirma que si l’Ajuntament permet fer el parc comercial “es carrega el model comercial a cel obert de la ciutat, que sempre ha estat modèlic i que sempre n’hem fardat”. Creu que crear-lo perjudicarà el comerç de proximitat actual. La CUP entén que el veïnat del Tacó s’aferri “a qualsevol cosa que hi facin” però considera que un tema d’aquesta envergadura l’hauria d’haver pogut debatre el conjunt de la població, i en qualsevol cas, el partit sempre “s’oposarà a convertir el Tacó en un parc temàtic del consumisme”. A més, no veu la necessitat de fer aquest parc, atès que ja n’hi ha de característiques similars a Sant Pere de Ribes i Cubelles.

El també regidor Jaume Marsé pensa que el parc no comportarà un augment del consum a Vilanova “perquè no hi ha més poder adquisitiu”, i que si es creen més llocs de treball (qüestiona la xifra de 600) serà “en detriment dels que existeixen i amb unes condicions laborals més precàries”. També acusa el govern local de promoure la “competència deslleial” amb les botiguers del centre, que no podran obrir els diumenges, i denuncia que amb el canvi de la llei que permet l’excepcionalitat, un cop més “el Govern impulsa l’economia neoliberal per sobre de totes les altres coses”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI