La CUP ha avançat aquest dimecres que no donarà suport a la proposta de pressupostos que el govern sociovergent planteja pel 2017. “Són fruit d’una majoria absoluta i confeccionats sense consens ni diàleg”, ha denunciat el cap de llista de la formació Marcel Martínez, que també ha afirmat que “són poc socials, poc participatius, poc austers i concebuts des de la improvisació”.

Martínez ha lamentat que la proposta de l’executiu no contempla mesures per fer front a situacions complexes derivades de la crisi econòmica, com que un 7% de menors són atesos de forma permanent al Rebost Solidari, ni accions per pal·liar els efectes que suposaran els increments previstos l’any vinent tant en els subministraments elèctric i de gas com en els preus dels lloguers. Tampoc inclouen una partida reservada a la participació ciutadana, un fet que constata que Vilafranca “s’està quedant enrere en qualitat democràtica”, ha criticat.

La formació també veu “improvisació” en proposar equipaments no inclosos en els programes electorals del govern ni en les eines de planificació de què ja es disposa com el Pla d’Acció Cultural. “El consistori s’hi va gastar diners i no s’han proposat inversions contemplades i prioritàries com una segona biblioteca”.

Un reglament per atorgar subvencions de manera més justa, voluntat per negociar amb les entitats bancàries destinar pisos buits a lloguers socials, una partida per estudiar la viabilitat de municipalitzar el servei funerari de Vilafranca i advocar per uns pressupostos més austers, reduint un 20% els sous dels regidors, dels càrrecs de confiança i de les aportacions als grups municipals, són altres de les reivindicacions de la CUP. “No és normal que mentre el sou mínim interprofessional està fixat en 650 euros hi hagi càrrecs de confiança que en cobren 3.000”, ha etzibat la regidora Laia Santís.

FER UN COMENTARI