La CUP ha anunciat que per al ple d’aquest mes de març presentarà una moció  demanant a l’equip de govern que reobri l’Oficina Local d’Habitatge, tancada fa un parell d’anys. Els cupaires denuncien que els preus dels pisos de lloguer a Vilafranca s’han incrementat molt, superant fins i tot els lloguers que es pagaven durant la bombolla immobiliària i això fa que hi hagi un problema d’accés a l’habitatge.

Actualment, segons la CUP, l’Oficina Local d’Habitatge existeix, però els seus serveis estan “diluïts” entre els Serveis Urbanístics, Serveis Socials i OAC. “És per això que demanem recuperar l’Oficina Local d’Habitatge com a equipament únic i amb ubicació clara i de referència per a la ciutadania que necessita gestionar qualsevol aspecte relacionat amb habitatge, que compti amb els recursos materials i humans suficients i amb una àmplia carta de serveis, per tal de  garantir un servei especialitzat que millori l’accés a l’habitatge de totes les persones” explica la regidora Laia Santís.

A la vegada, demanen que s’activi definitivament la pàgina web de la borsa municipal d’habitatge i que es treballi amb els propietaris de pisos per tal de fer créixer l’oferta de pisos de la borsa i aconseguir frenar l’increment de preus de lloguer.

Els cupaires expliquen que l’habitatge és un eix central per al seu grup, per això durant aquesta legislatura han  presentat diferents propostes per millorar-ne l’accés. Algunes han propserat, com el Pla Local d’Habitatge, actualment en fase de redacció, tot i que moltes d’altres no s’han atès: “el govern, malgrat el poc marge que té per fer impulsar iniciatives municipals en matèria d’habitatge, no ha desenvolupat cap política activa” denuncia Marcel Martínez.

 

FER UN COMENTARI