El curs comença a Vilanova amb 4 aules menys de Primària i 2 més d’ESO

0
1441
El regidor d’Educació, Joan Martorell, i l’alcaldessa Neus Lloveras, visitant dimarts l’escola Canigó.

9.680 alumnes han començat aquesta setmana el curs escolar 2017/18 a Vilanova, 27 més que l’any passat, distribuïts en 250 aules d’educació infantil i primària (quatre menys que el curs anterior) i 105 aules d’ESO (dues més que l’any passat). La població escolar de primària ha registrat una lleugera baixada mentre que l’alumnat de Secundària repunta un xic. Actualment els centres públics de Vilanova dos de cada tres alumnes de Vilanova i la resta van a centres concertats.

Pel que fa a l’educació infantil, la suma de les dues llars d’infants municipals i les dues de la Generalitat ha cobert el 87% de les 442 places existents.

Quant a la tria del centre on anar, el 94,2% dels infants que han accedit a P3 ho han fet a l’escola demanada, percentatge que baixa (tot i ser també alt) fins al 83,9% en els de primer d’ESO.

Una de les novetats d’enguany serà l’inici d’un projecte d’animació a la lectura per al primer cicle d’ESO: Premi Menjallibres!. Consistirà en què els escolars podran formar part d’un jurat literari juvenil que valori les lectures realitzades i també obrirà la possibilitat a l’impuls creatiu dels lectors plantejant el repte d’enregistrar booktrailers que després també podran obtenir premi.

D’altra banda, els cinc centres de secundària públics participaran en el programa pilot, “Whats’s up! Com vas de salut mental?”, específicament adreçat a l’alumnat de 3r d’ESO, que inclou en molts casos testimonis personals que ajudaran a tractar des de les aules qüestions com l’estigma i la discriminació.

Enguany també s’ampliaran els recursos destinats al projecte FAR de diversificació curricular que ja atén a més d’una cinquantena d’alumnes, amb accions individualitzades sobre els continguts curriculars de 3r i 4t d’ESO.

Quant als ajuts a l’escolarització que ofereix l’Ajuntament a les famílies amb menys recursos (per a l’adquisició de llibres, material escolar, informàtic, activitats en horari lectiu), el pressupost serà de 160.000 euros. També el Consistori ha destinat durant l’estiu 320.000 euros a reparacions i manteniment de les escoles. D’enguany destaquen la millora de les instal·lacions elèctriques de les escoles Pompeu Fabra, Aragai, Arjau, Canigó, Cossetània, Ginesta, Llebetx i Sant Jordi; la millora de menjadors i cuines de l’Arjau i Cossetània; i la renovació de lavabos de Canigó i l’Aragai.

S’ha confirmat, com havia denunciat l’AMPA, la rebaixa de la consideració del col·legi Ginesta com a centre de màxima complexitat a centre d’alta complexitat. A efectes pràctics, l’escola del Tacó perd professors, de manera que tindrà menys classes desdoblades, menys reforços a les aules, i l’AMPA tem que no sigui un primer pas per retirar-los la sisena hora al curs vinent.

FER UN COMENTARI