La setena edició de la Cursa 10K es disputarà el diumenge 29 de gener pels carrers de Vilafranca. Organitzada per Fondistes Penedès, la cursa vol primar enguany la qualitat a la quantitat d’atletes participants. Això es tradueix amb limitar el nombre de corredors a 1.800 (l’any passat es va superar per primer cop la barrera dels 2.000) per tal que no hi hagi massificacions ni problemes quan els primers doblin els últims durant la segona volta al circuït; també hi haurà un cinquè calaix de sortida i quatre llebres; es manté el circuït urbà i planer, que permet gaudir l’entorn de la cursa i fer bones marques; es dotaran premis en metàl·lic als cinc primers que baixin de 30’ 30’’ i a les cinc primeres que baixin de 35’ 30’’; hi haurà cinc punts del recorregut amb actuacions musicals en directe; i hi haurà espai amb jocs infantils i servei de guarderia per a acompanyants dels corredors. A més, el circuit i els temps seran homologats per la Federació Catalana d’Atletisme.

El preu de participar-hi es mantindrà en 10 euros, i les inscripcions es poden fer al web www.10kvilafranca.org. L’organització fa una crida a la gent a sortir al carrer a animar els corredors i també necessita més voluntariat que la faci possible: en calen 80-90, que es poden apuntar a la mateixa pàgina web. La sortida (a les 11 del matí) i la meta seran davant del monument a Milà i Fontanals.

D’altra banda, com a novetat, enguany també es disputarà una Mini 10K; una cursa més curta i popular, d’un quilòmetre de llargada pels carrers del centre, i que serà solidària: tindrà un cost d’un euro, i la recaptació es destinarà íntegrament a un projecte solidari de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Les inscripcions es poden fer en escoles de la vila, botigues col·laboradores, Complex Aquàtic, Fira del Corredor, fins mitja hora abans de la cursa, que començarà a les 10 del matí.

FER UN COMENTARI