De l’1 al 5 d’agost Vilanova celebrarà la Festa Major amb els actes troncals adaptats

0
646

L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, i la regidora de Cultura, Adelaida Moya han anunciat que Vilanova celebrarà la seva Festa Major. Ho farà, han explicat, adaptant els actes protocolaris i troncals de la festa per tal que es garanteixi la seguretat de tothom. Per tant, hi haurà Convit a la Festa, Ofici i Renovació del Vot del poble, la tripleta essencial de la Festa Major vilanovina. Aquests actes, però, es concebran i es desenvoluparan diferent de com s’ha fet fins ara, ja que es faran sense la participació de cap ball ni peça d’imatgeria del seguici festiu i amb l’aforament limitat. “De l’1 al 5 d’agost Vilanova tindrà Festa Major, però serà adaptada i segura. La realitat de la covid-19 ens ha imposat una Festa Major diferent, però no hem volgut renunciar als actes troncals perquè pensem que la gent també té necessitat de gaudir, amb seguretat, d’una certa quotidianitat”, ha manifestat l’alcaldessa.

La regidora de Cultura ha destacat l’esforç i el treball curós que ha fet la regidoria i els Pabordes, per tirar endavant un programa adaptat i segur per tothom. “Des de fa mesos que es treballa amb contacte permanent amb Protecció Civil, la regidoria de Salut i diferents entitats “, ha dit a la vegada que ha destacat la dificultat que suposa que el Procicat no hagi elaborat encara un protocol per a Cultura Popular.

Convit a la festa i ofici amb aforament limitat i renovació del vot del poble “diferent”, tot i que l’Ajuntament no ha especificat com es preveu desenvolupar el que habitualment és un dels actes més concorreguts de la Festa Major. També s’ha anunciat que hi haurà el llançament de morterets i que la rambla es guarnirà com es fa habitualment.

El folklore, en format expositiu

Pel que fa a l’aspecte folklòric de la festa, enguany tindrà format expositiu i es traslladarà al Centre d’Art Contemporani La Sala. De l’1 al 13 de setembre aquest espai acollirà una mostra que reproduirà la cercavila del Vot del Poble, s’hi exposarà tota la imatgeria festiva i també hi haurà una mostra de la cercavila de l’Imaginari.

A banda de les cercaviles, tampoc es farà el castell de foc ni la diada castellera, mentre que balls i espectacles  “es miraran de fer però en espais on es pugui controlar l’aforament”, ha anunciat Adelaida Moya.

Respecte als Pabordes, l’alcaldessa ha anunciat que  ho seran també l’any vinent.

FER UN COMENTARI