El brot afecta 9 treballadors i 1 pacient

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest matí que a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes s’ha detectat un brot de sarna que afecta 10 persones (1 pacient i 9 treballadors). També ha anunciat que ja s’han pres les mesures pertinents de vigilància i prevenció.

Segons Salut, el dia 30 de gener de 2019, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya (XVEC) va rebre la notificació d’un brot de sarna en aquest centre. Segons la informació recollida fins el moment, el brot afecta 10 persones: 1 pacient i 9 treballadors. Des del Servei de Vigilància Epidemiològica de Barcelonès Zona Sud s’està fent el seguiment del brot amb l’adopció de les mesures recomanades de vigilància exhaustiva de treballadors i pacients i tractament preventiu de les persones exposades seguint el “Procediment d’actuació davant un brot d’escabiosi en l’àmbit sanitari”, elaborat i aprovat per la Comissió de Vigilància Epidemiològica de Catalunya.

Fonts sindicals de l’Hospital Sant Camil han assegurat a l’ACN que els especialistes en Dermatologia van advertir que la pacient originària del brot tenia símptomes relacionats amb un cas de sarna. Segons aquests treballadors, no s’hauria aplicat el protocol d’actuació fins que la biòpsia va confirmar la malaltia, motiu pel qual demanen revisar el procediment que es va aplicar. La direcció de l’hospital ha convocat el comitè d’empresa aquest migdia per explicar els detalls del cas.

La sarna o escabiosi és una parasitosi de la pell causada per l’àcar Sarcoptes scabiei. Es manifesta amb una erupció que produeix picor intensa ocasionada pels àcars femella adults que excaven túnels a la capa superficial de la pell. La picor assoleix la màxima intensitat durant la nit. El període d’incubació és de 2-6 setmanes i, en general, la transmissió és per contacte personal proper i prolongat amb la pell d’una persona afectada. La transmissió mitjançant la roba es produeix si ha estat recentment contaminada.

FER UN COMENTARI