La Xarxa Vendrellenca i l’Associació de Veïns Puig-Pèlag han reclamat investigar la mortaldat de peixos fa una setmana a la desembocadura de la riera de la Bisbal. Diversos veïns del Vendrell van alertar el 112 de l’aparició de peixos morts a les proximitats de la desembocadura del Torrent del Lluc i, ara, les dues entitats volen saber si aquest fet va estar relacionat amb l’abocament d’aigües fecals que hi va haver el passat 12 d’octubre.

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès han informat que la causa dels fets podria estar relacionat amb aquest vessament d’aigües fecals, provocat per un problema a una de les estacions de bombament. Tot i que no poden “confirmar ni desmentir” que la mort fos conseqüència directa de l’abocament, des de l’ens supramunicipal admeten que es va produir “un tap en un col·lector”. La diputada provincial vendrellenca, Eva Mata, reclama que s’aclareixi la causa d’aquest episodi i recorda que la riera de la Bisbal és competència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). “El més alarmant és que es tracta d’un problema reiteratiu”, afegeix.

Però la Xarxa Vendrellenca i els veïns del Puig i del Pèlag van més enllà. Les entitats han demanat explicacions a l’ACA, a través d’un expedient, per obrir una investigació i saber què ha passat.

FER UN COMENTARI