Demanen legalitzar colònies de gats al carrer a Vilafranca

0
1298

Les associacions Vilanimals i UASAVP (Unió i Associació al Servei dels Animals de Vilafranca) tenen dilluns una reunió amb l’alcalde Pere Regull en la qual intentaran desencallar el conveni que tenien previst signar per gestionar una colònia de gats de 200 m2 al sector dels Pous d’en Rossell. El conveni està redactat, només li mancava la signatura, però a darrera hora les entitats animalistes denuncien que l’Ajuntament es va fer enrere, adduint que ja té conveni amb la mateixa finalitat amb una altra entitat, Gats de Vilafranca, i que ja és suficient.

La presidenta de Vilanimals, Núria López, afirma que a Vilafranca hi ha molts gats al carrer i que hi ha feina per a tots. Actualment aquesta associació gestiona una colònia sobre la coberta de la via a l’alçada del pont del Carril, una altra a la zona dels instituts Alt Penedès i Eugeni d’Ors, una altra al camp de l’Espirall i encara una quarta a Sant Julià, però totes sense conveni. A més, UASAVP gestiona la del sector de Mare Ràfols. La dels Pous d’en Rossell havia de servir per traslladar-hi la del pont del Carril, on el veïnat no els vol, i també pels que vagin trobant pel carrer abandonats o perduts, després d’esterilitzar-los.

Núria López es lamenta que, atès que ja hi havia principi d’acord amb l’Ajuntament, han fet ja una inversió de mil euros en la compra de tanques, casetes de fusta i menjadores, i “quedem com a mentiders”, ja que van vendre números a través de les botigues de la vila per a una rifa per recaptar fons, i ara no poden fer la colònia.

FER UN COMENTARI