Desallotjat un bloc de pisos de Vilafranca, on van cremar uns comptadors punxats per okupes

1
1015

Cap a ¼ de 8 del vespre de dissabte es va produir un incendi en un bloc de cinc pisos al barri de la Girada, al xamfrà del carrer Josep Tarradellas amb avinguda Europa, que va obligar els Bombers a desallotjar per precaució els seus inquilins amb el camió escala, a través de la façana del bloc. L’operació va durar ben bé una hora i va causar molta expectació entre el veïnat.

Segons l’alcalde Pere Regull, la causa de l’incendi és una connexió irregular als comptadors d’una antiga ocupació il·legal a l’edifici; el batlle denuncia “la indefensió dels ajuntaments per donar resposta als veïns davant d’aquest tipus d’ocupacions mafioses”, alhora que fa una “crítica i una apel·lació a legisladors i estament judicial per afrontar aquesta problemàtica”.

L’incendi es va produir a la zona de comptadors del bloc de pisos socials que gestiona l’Agència Catalana de l’Habitatge, ubicats a la planta baixa, i la crema del cable elèctric va provocar un fum molt dens que, per l’efecte xemeneia, va ennegrir tota l’escala de l’edifici. Diumenge els cossos d’emergències van adreçar-s’hi novament per tal d’efectuar comprovacions sobre el terreny. Els Mossos d’Esquadra s’instruiran diligències per esbrinar les causes del foc.

L’Ajuntament va oferir l’alberg de la Fassina com a allotjament per a les famílies afectades –dues d’elles ho van acceptar–, que també són ateses pel servei de càtering social. D’altra banda, la unitat de serveis municipal ha acudit a l’edifici per fer les primeres tasques de neteja i s’ha contractat els serveis d’una empresa de neteja per adequar els espais comunitaris un cop els tècnics hagin avaluat els danys. Segons l’informe primer realitzat per Bombers de la Generalitat, l’edifici no pateix danys estructurals. Les afectacions detectades responen al fum de l’incendi i al tall de subministraments d’electricitat i gas per motius de seguretat. Pel que fa a danys personals, tan sols una persona va resultar intoxicada lleu pel fum, que va ser traslladada a l’Hospital Comarcal.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI