Desarticulen a l’Arboç un grup de narcotraficants que importava heroïna del Pakistan

0
334
La policia espanyola i la Guàrdia Civil han desarticulat a l’Arboç un grup organitzat de narcotraficants que hauria introduït set quilos d’heroïna camuflats en caixes de pilotes de futbol. Hi ha quatre detinguts que han ingressat a presó.
Segons informen els dos cossos policials, el grup utilitzava una societat pantalla d’importació des del Pakistan a través del port de Barcelona. La droga l’amagaven a les parets internes de les caixes de cartró, on s’havien habilitat artesanalment uns espais per a introduir-hi petites bosses de 40 grams cadascuna. Després de recollir la droga, el grup la manipulava en un habitatge de l’Arboç per vendre-la a altres narcotraficants de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.
L’organització utilitzava una societat pantalla d’importació de productes esportius des del seu país d’origen. Aprofitaven caixes que contenien 200 pilotes de futbol cadascuna per habilitar a mà a la cara interior del cartró uns espais on s’amagaven bosses de 8×8 centímetres amb 40 grams d’heroïna.La mercaderia entrava a través del port de Barcelona. Allà la recollien els integrants del grup organitzat i després la traslladaven a l’habitatge de l’Arboç per recuperar-la. Un cop l’havien manufacturada, normalment en paquets d’un quilo, venien la droga a altres traficants de les àrees de Barcelona i Tarragona.

L’operació ‘Seron’ ha permès intervenir set quilos d’heroïna. D’aquests, quatre els van intervenir a l’interior d’un vehicle en el moment que traslladaven la droga per vendre-la a altres narcotraficants i, els altres tres, en el registre a l’habitatge. Els investigadors també van intervenir 1.300 euros en metàl·lic i sis telèfons mòbils.

El jutjat va decretar l’ingrés provisional a presó dels quatre detinguts, a qui s’investiga per pertinença a organització criminal i delictes contra la salut pública.

FER UN COMENTARI