Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada a la producció i distribució de grans partides de marihuana que posteriorment exportaven al Regne Unit, França i Holanda. L’operatiu antidroga es va fer dilluns de la setmana passada i es va saldar amb un total de 24 detinguts en diversos municipis del Camp de Tarragona, el Baix Penedès i el Baix Llobregat, entre els quals Calafell, Cunit, el Vendrell i la Bisbal. En la vintena de registres domiciliaris efectuats, es van desmantellar deu plantacions interiors de marihuana i es van intervenir 1.646 plantes amb un preu al mercat de 572.769 euros.

Un matrimoni i els seus dos fills, tots quatre residents al Baix Penedès, eren els màxims responsables del grup criminal i els encarregats de dirigir, supervisar i finançar totes les activitats delictives que duien a terme els seus subordinats, a més d’administrar els beneficis obtinguts. De fet, era des dels mateixos domicilis familiars, ubicats al Baix Penedès, des d’on organitzaven tot el sistema logístic per produir i comercialitzar la droga.

La investigació policial es remunta al mes de juliol del 2017, quan un grup de persones vinculades a l’estructura criminal ara desarticulada van accedir a l’exterior de la comissaria del Baix Penedès per intentar recuperar diverses bosses que estaven a dins d’un vehicle comissat. L’actuació policial que es va engegar aleshores ha permès ara desmantellar l’organització.

 

FER UN COMENTARI