La CUP de Vilafranca ha exposat aquesta setmana la seva oposició a una denúncia d’un agent de la policia local per penjar llaços grocs a l’avinguda Barcelona, que en cas de fer-se efectiva suposaria una multa de 150€. La denúncia en qüestió s’acull a l’article 19 de l’ordenança de civisme, que s’aplica als elements de publicitat sense autorització a la via pública. Així, Blanca Rivas exposava la “manca de sentit d’una sanció per a empreses” i demanava que l’equip de govern “no s’ampari en l’ordenança de civisme per multar la llibertat d’expressió en solidaritat amb preses i exiliades polítiques”.

Marcel Martínez va reflectir la “indignació davant la repressió exercida per un govern que s’autoproclama independentista” i va remarcar que des de la CUP no troben que l’equip de govern sociovergent tingui un “compromís ferm amb la República”. Martínez considerava que la penjada de la bandera espanyola a l’Ajuntament i la possible multa al dret de protesta són accions de les quals l’equip de govern s’hauria de desdir. El regidor també va apuntar que la CUP es posava “en total disposició amb el CDR i la seva campanya de denúncia dels fets”.

D’altra banda, el portaveu del govern Aureli Ruiz ha respost que el PDeCat “no ha multat ningú” i que la denúncia, imposada el passat 6 de juny, es troba en procés de tràmit i el més segur és que “acabi sent un tema anecdòtic”. Ruiz ha acusat la CUP de desmarcar-se de la unitat dels partits independentistes de la Vila i ha volgut reivindicar “el compromís de l’alcalde i el govern” ja que “a l’Ajuntament mateix hi ha un llaç groc i una pancarta demanant l’alliberament dels presos polítics”.

FER UN COMENTARI