Desconvocada “in extremis” la vaga de neteja de carrers a Vilanova per carnaval

0
1738
Personal de la neteja retirant caramels durant les comparses (imatge d'arxiu). foto: Ajuntament

Els treballadors de la neteja de carrers havien convocat una vaga indefinida a partir de Dijous Gras. La tensió entre l’empresa concessionària del servei (Valoriza), el comitè d’empresa i també l’Ajuntament, que a darrera hora va mediar en les negociacions, era evident. És impensable un carnaval a Vilanova sense neteja de carrers. La data triada pel comitè d’empresa, controlat per la CGT, no era aleatòria. Dijous, Merengada; diumenge, Comparses; estesa de caramels per tota la ciutat; milers de visitants…

Acord el dilluns a la tarda
Finalment, dilluns a la tarda el conflicte pel nou conveni laboral es va resoldre i la vaga es va desconvocar. L’acord a què han arribat treballadors i empresa després de tretze mesos de negociacions és per quatre anys (2016-2019), amb efectes retroactius. El personal (78 treballadors, entre fixos i eventuals) veuran incrementat cada any el sou l’equivalent a l’IPC; l’empresa també destinarà 2.000 euros anuals a un fons social; i es valorarà cada lloc de treball, de manera que els operaris (que van a peu, amb escombra o carro) que requereixin ús de vehicle, se’ls apujarà la categoria.

Inicialment, l’empresa oferia pagar increments del 85% de l’IPC el 2016, del 50% de l’IPC de les pagues extra del 2017, i sense pagar endarreriments; els treballadors calculen que hi haurien perdut uns 300 euros anuals.

FER UN COMENTARI