Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Vilafranca van detenir divendres de la setmana passada cinc homes de nacionalitat dominicana com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de cultiu, elaboració i tràfic de drogues.

Els fets es van produir a la urbanització Sant Elies de Mediona quan els agents feien tasques de prevenció de robatoris a domicilis i van detectar una forta olor a marihuana procedent del pàrquing d’una casa. Davant l’evidència, els agents van accedir al pàrquing, on van intervenir gairebé 1.000 plantes i un total de 36 kg de cabdells de marihuana ja preparats per a la seva venda, que tindrien un valor aproximat de venda en el mercat il·legal de més de 200.000 euros.

També van comissar tots els elements destinats al cultiu. La plantació, per tal d’aconseguir un nivell de producció òptima, disposava de ventiladors de terra i d’aire condicionat, un sistema d’extracció d’aire per renovar-ne la qualitat, un sistema d’il3luminació amb làmpades de 600 watts cadascuna i diversos humificadors industrials per mantenir una humitat atmosfèrica òptima per al desenvolupament de les plantes.

Els agents van detenir els cinc homes responsable de la plantació i van denunciar tres dones també de nacionalitat dominicana que es trobaven a la casa, davant del fet que tenien al seu càrrec a menors d’edat.

A partir de la detenció, els investigadors han centrat les indagacions policials en l’abast de la producció i de la comercialització de la marihuana en altres espais així com possibles connexions delinqüencials dels detinguts.

Els cinc detinguts i les tres denunciades resten a l’espera de la citació judicial.

FER UN COMENTARI