Desmantellen una banda de narcotràfic que també actuava a Olèrdola

1
813
Algunes de les plantes intervingudes en aquesta operació. // MOSSOS D'ESQUADRA

El passat 4 de desembre, agents dels Mossos d’Esquadra van posar punt i final a una operació contra el narcotràfic que s’ha allargat dos anys, segons informa l’ACN. En aquesta acció s’han desmantellat fins a quinze plantacions de marihuana, s’ha intervingut droga per valor d’un milió d’euros i també 63.000 euros en efectiu.

Les plantacions i el material intervingut pertanyia a una banda criminal que es dedicava al cultiu i distribució de marihuana a gran escala i que operava principalment des de Barcelona, el Vallès Occidental i el Maresme. En el macrodispositiu que es va engegar per dur a terme l’operació es van realitzar més de 23 entrades i registres al Barcelonès, el Vallès Oriental, el Maresme, el Baix Empordà i l’Alt Penedès, en aquest cas concretament al municipi d’Olèrdola.
Els agents van detenir 22 membres de sis nacionalitats diferents, que se sumaven a tres detinguts anteriors als quals s’havien intervingut 944 plantes de marihuana i més de tres quilograms de cabdells.
L’operació també va afectar un habitatge a Sant Jordi de ses Salines, a Eivissa, on la Guàrdia Civil va treballar conjuntament amb els mossos. En total, a banda dels diners en efectiu, s’han decomissat unes setze mil plantes en diferents estadis de creixement, més de 110 quilograms de cabdells de marihuana, més de 21 quilograms de pol·len i haixix, unes 250 cigarretes de marihuana i haxix i 33 recipients amb olis i resines de haixix i llavors. La banda també ha defraudat l’energia elèctrica equivalent al consum anual mitjà de 368 habitatges, superior als 3.500 quilovats/hora a l’any.
La investigació va començar a principis del 2019, quan la Divisió d’Investigació Criminal va rebre informacions al voltant d’un home holandès que es dedicava al conreu i distribució de marihuana i la distribuïa a Badalona i Barcelona. Aquest home en qüestió, juntament amb una parella d’espanyols, gestionaven associacions cannàbiques a la capital catalana, des d’on duien a terme la seva activitat criminal.
Durant el mes de gener d’aquest 2020 es va interceptar un transportde droga de l’organització a Vilafranca del Penedès, on els agents van trobar més de 30 quilograms de marihuana preparada per al seu consum. Les investigacions, inicialment sota les directrius de la Fiscalia Provincial de Barcelona, també van permetre aflorar una font d’ingressos d’origen desconegut que permetia als investigats pagar elevats lloguers d’immobles, així com la utilització de nombrosos vehicles de lloguer per llargs períodes de temps.
Els detinguts, en passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb mesures cautelars.

1 COMENTARI

  1. “També” actuen a Olèrdola i “també” a tot arreu. Catalunya és un vector de difusió i consum de drogues prou conegut. A qualsevol poble inclòs el meu. És una pandèmia com el virus i els nouvinguts del tercer món. No estem protegits, mala sort.

FER UN COMENTARI