El Banc Sabadell no vol renovar el contracte de lloguer social a una família que va donar casa seva en dació de pagament

L’Antonio i l’Eulàlia són veïns de Bellvei, viuen amb la seva filla de 21 anys en una casa al carrer Lluís Companys, on resideixen des de fa vint anys. Ell té més de 50 anys, va perdre la feina al 2008 i és aturat de llarga durada; ella està convalescent d’una operació greu que li impedirà tornar a treballar. Per ara, viuen amb un subsidi de 450 euros al mes. El pròxim 5 de febrer al matí podrien perdre casa seva ja que aquest dia és el que el Jutjat de Primera Instància del Vendrell té previst executar l’ordre de desnonament sol·licitada pel Banc Sabadell.

El seu cas és especialment cruel perquè ja van patir aquesta situació fa vuits anys. L’any 2012, per no veure’s ofegats per les quotes d’hipoteca, el matrimoni va fer dació en pagament del seu habitatge (el mateix del qual els volen desnonar) a Banc Sabadell a canvi d’un lloguer social de 200 euros al mes. Ells són, per tant, llogaters a la seva pròpia casa.

El mes d’abril l’entitat bancària els va notificar que el contracte de lloguer social que tenien estava a punt de vèncer i que no volia renovar-los el contracte atès que l’obra social de Banc Sabadell ja havia finalitzat.

L’Ajuntament de Bellvei ha elaborat un informe deixant palès que la família és d’alta vulnerabilitat i l’ha enviat al jutjat. De moment, però, el desnonament tira endavant, previst el dimecres.

El Sindicat de Llogateres del Penedès fa costat a la família bellveïna. Aquest col·lectiu denuncia que aquest cas no és únic i que enguany vencen molts contractes socials signats per la banca a Catalunya i en molts casos les entitats bancàries no volen renovar-los.

FER UN COMENTARI