El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha informat aquest matí de la detecció d’un brot de covid-19 entre professionals i pacients ingressants a l’Hospital Sant Camil. De moment s’han detectat 12 casos positius entre els dos col·lectius mencionats i tots ells han estat aïllats per poder tallar la cadena de transmissió.

Segons el CSAPG, des del moment en què es va conèixer el primer cas “s’ha actuat amb rapidesa realitzant PCR a tots els professionals assistencials i pacients, començant per les zones on s’han detectat els primers casos, amb l’objectiu de conèixer l’origen, la magnitud i poder emprendre mesures de contingència”.

A banda de fer els testos, el CSAP ha pres quatre mesures per garantir la seguretat dels professionals, pacients i familiars. Per una banda s’han desprogramat algunes operacions no urgents del centre, tot i que la prioritat és seguir atenent a pacients amb patologies no-covid sempre que es garanteixi la seva seguretat. Una segona mesura és la restricció de visites i acompanyants a l’àrea d’hospitalització i urgències (només podran estar acompanyats els menors, les persones dependents, pacients que es troben al final de la vida, dones que han donat a llum i persones que la seva situació clínica ho requereixi). També s’han tancat les visites a la zona de Residència i, finalment, les televisions a les habitacions seran gratuïtes a partir dels propers dies, perquè sigui més confortable l’estada dels pacients que no poden rebre visites.

Des del CSAPG han destacat que aquestes mesures poden canviar en funció de l’evolució dels centres que gestiona i dels protocols marcats pel Departament de Salut.

FER UN COMENTARI