Detenen 23 persones que robaven a camions estacionats a les àrees de servei de l’AP-7

0
620
Imatge d'arxiu. // FOTO: MAR ROVIRA-ACN
Els Mossos d’Esquadra han detingut 23 persones d’un mateix clan familiar i han desarticulat una banda dedicada al robatori de mercaderies de camions, segons informa l’ACN.
Els detinguts actuaven quan els camions estaven aparcats en àrees de servei de l’AP-7, majoritàriament a les del Penedès i el Montseny. S’han recuperat mercaderies robades per valor de 550.000 euros, però es calcula que han sostret més d’1,6 MEUR. Els sis principals integrants de l’organització han ingressat en presó preventiva. La investigació va començar a finals del mes de maig, quan els Mossos van detectar un considerable augment dels robatoris a camions a partir d’un mateix patró delictiu en àrees de descans i servei de l’autopista.
Els detinguts són 18 homes i 5 dones, de nacionalitat espanyola i d’edats entre els 21 i els 49 anys. Se’ls atribueixen 15 robatoris amb força a interior de vehicle i 3 robatoris amb intimidació. Es tracta d’un clan familiar liderat per un matrimoni ubicat a Barcelona, al districte de Sant Martí. La majoria dels seus integrants eren persones amb diversos antecedents –més de 300 entre tots- per delictes contra el patrimoni.

En tots els casos els lladres havien emprat el mètode conegut com a ‘teloners’. Durant la nit, una part del grup es desplaçava en vehicle fins a les àrees de descans i servei on estacionen els camions de mercaderies i tallaven les lones dels camions per comprovar el contingut de la càrrega. Un cop localitzaven una càrrega del seu interès, deixaven una persona al lloc per vigilar la zona i activaven els vehicles de càrrega, normalment furgonetes. Tot i que es limitaven a forçar els vehicles, no dubtaven a intimidar i utilitzar la violència sobre els camioners en cas que aquests baixessin de la cabina per comprovar què succeïa.

Als domicilis registrats els agents van intervenir set vehicles, entre els quals n’hi havia un de valorat en més de 100.000 euros, 26.500 euros en efectiu i gran quantitat de material i indicis de l’activitat delictiva del grup.

També es van desmantellar dues plantacions de marihuana, amb un total de 500 plantes amb un valor en el mercat il·legal de més de 200.000 euros. Les tenien dos dels arrestats als seus domicilis de Terrassa i al barri de la Trinitat Nova de Barcelona.

FER UN COMENTARI