Detenen dos lladres que havien comès 22 robatoris en empreses del Baix Llobregat,el Bages i l’Alt Penedèss

0
669

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal van detenir el dia 17 de maig dos homes de nacionalitat romanesa, de 45 i 37 anys i veïns de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de 22 delictes de robatori amb força a empreses del Baix Llobregat, el Bages i l’Alt Penedès.

Durant les indagacions policials els agents van establir quin era el modus operandi que feien servir els membres del grup investigat, que constava de tres fases: en primer lloc feien una selecció de les empreses que haurien de violentar. Per això miraven que la seva ubicació estigués principalment a l’interior de polígons industrials aïllats i que hi hagués connexió a vies ràpides per facilitar la fugida.

Un cop triada l’empresa els lladres buscaven el lloc on hi havia els fusibles per tal d’extreure’ls i deixar-la sense fluid elèctric amb l’objectiu de tornar-hi un o dos dies més tard i comprovar que no els havien tornat a col·locar. També comprovaven que les bateries dels sistemes d’alarma i videovigilància s’havien esgotat i, per tant, havien quedat inutilitzades.

Finalment, els investigats es tornaven a desplaçar a l’empresa un cop tenien la certesa que les alarmes ja no estaven operatives i violentaven el sostre de l’edifici pel mètode del butró per evitar que se’ls pogués veure des de l’exterior.

L’objectiu principal dels robatoris era aconseguir diners en efectiu i dispositius electrònics (ordinadors, telèfons mòbils o tauletes) de fàcil col·locació al mercat negre.

El grup investigat el formaven sis homes que s’encarregaven d’executar els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

FER UN COMENTARI