Els Mossos d’Esquadra han anunciat avui que divendres passat, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Vilafranca van detenir, un home de nacionalitat espanyola, de 32 anys i veí de la comarca, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, conduir sense haver obtingut mai permís o llicència, trencament de condemna, resistència, desobediència i atemptat contra els agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a la una del migdia, quan els agents van observar un vehicle circulant per una avinguda de Vilafranca i van identificar el conductor que tenia una ordre judicial en vigor de prohibició d’entrada a la localitat. Aquesta ordre li va imposar el jutjat en relació amb un robatori violent comès mesos abans en la mateixa localitat.

Els agents van seguir el turisme i van indicar el conductor que aturés el vehicle, però l’home, en veure els agents, va fer cas omís dels senyals i va iniciar una conducció pel municipi que va posar en greu risc la vida dels vianants i la resta d’usuaris de la via. L’home va continuar conduint de manera temerària, durant uns 11 kilòmetres aproximadament, per la N-340 fins a la Múnia i després va retornar a Vilafranca, on els agents van aconseguir detenir-lo. L’home es va resistir activament a la detenció causant lesions a un dels agents.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que el conductor detingut, amb 19 antecedents policials, portava dos menors, de 3 i 13 anys, a l’interior del vehicle, el seu fill i el fill d’un familiar. Els menors es van quedar a càrrec de la seva dona. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

FER UN COMENTARI