Els Mossos d’Esquadra han detingut el propietari d’una deixalleria de Vilanova per vendre 28 arquetes de registre de voreres robades també a Vilanova i valorades en més de 1.000 euros. La detenció es va produir el 9 de maig i se l’imputa un delicte de receptació i altres conductes afins, que és la figura legal que correspon a qui compra objectes de procedència il·legal, amb ple coneixement d’aquesta precedència.

L’Ajuntament de Vilanova va denunciar que, la nit del 12 al 13 del març d’enguany, algú va sostreure 28 arquetes de registre de voreres en el barri del Tacó i en la zona de les Llunes de Vilanova i la Geltrú. A banda del perjudici econòmic que el robatori suposa per les arques municipals (uns 1.000 euros), les arquetes sostretes van deixar un forat a les voreres que suposaven un perill greu per als vianants, motiu pel qual l’Ajuntament va haver de posar tanques als 28 punts.

Els investigadors van indagar qui havia estat l’autor del robatori i el 17 d’abril els agents van detenir un home de nacionalitat espanyola, de 44 anys i veí de Torrelles de Foix, com a autor del robatori de les 28 arquetes. Els agents van continuar les indagacions fins a esbrinar la destinació final del material sostret. Després de visitar diferents deixalleries de la zona i comprovar que l’autor del robatori havia intentat vendre-les, finalment, els Mossos van localitzar la deixalleria que les havia comprat i van localitzar el material robat. Tant el presumpte lladre com el propietari de la deixalleria seran citats aviat en seu judicial.

FER UN COMENTARI