Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Penedès van detenir dimarts, 11 d’octubre, dos homes i una dona com a presumptes autors d’un robatori amb força en un domicili de Vilafranca. Els detinguts, d’edats compreses entre els 28 i els 43 anys, són de nacionalitat romanesa i espanyola.

Els fets van tenir lloc el mateix dia cap a les dotze del migdia quan les patrulles van rebre l’avís d’un robatori amb força en un domicili del municipi. Ràpidament, els agents es van desplaçar al lloc i van contactar amb la víctima. Els autors s’haurien endut algunes joies de l’habitació de matrimoni. També van contactar amb una veïna que hauria vist un home i una dona d’algun país de l’est que no coneixia voltant pels pisos de la finca.

Gràcies a la descripció de la testimoni, els agents van iniciar la recerca d’aquestes dues persones. Minuts després, una patrulla no uniformada va localitzar a la parella caminant pel centre de la vila. Es van asseure en la terrassa d’un bar i se’ls va apropar un altre home.

En aquell moment, la patrulla va decidir intervenir i identificar-los. Al aixecar-se, els agents van localitzar, sota la taula amagat, un moneder amb tot un seguit de claus falses que s’utilitzen per obrir fraudulentament les portes. A més a més, dintre d’un protector labial buit portaven un feix de tires metàl·liques toves que s’utilitzen com a rossinyols per obrir també de manera il·lícita les portes.

Amb aquest sistema, conegut com a bumping, els autors no forcen ni trenquen les portes, sinó que mitjançant una clau mestre aconsegueixen fer girar els panys de manera il·lícita sense mostrar danys aparents.

El segon home portava una clau de cotxe i es va decidir escorcollar el vehicle, on els agents van trobar, amagada sota el seient del copilot, una petita bossa de roba plena de joies.

Davant de l’evidència, els agents van detenir les tres persones com a presumptes autors d’un robatori amb força al domicili.

Les joies han estat retornades als seus propietaris i els detinguts van passar a disposició judicial, els quals van quedar en llibertat amb càrrecs. Ara bé, l’home romanès tenia una ordre de detenció i entrega del seu país per tràfic de drogues, per la qual cosa se’l va tornar a detenir i van entregar-lo a la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, que van traslladar-lo a l’Audiència Nacional de Madrid.

FER UN COMENTARI