Un home de 30 anys i veí de Vera (Almería) va ser detingut entre les sortides de Sant Sadurní i Gelida al punt quilomètric 182 de l’AP-7 per part d’agents dels Mossos d’Esquadra. Els mossos havien rebut nombroses trucades de conductors que els alertaven per la presència d’un camió que circulava zig-zaguejant a l’altura de Torredembarra.

Una patrulla de trànsit es va desplaçar a la zona amb la intenció d’interceptar el conductor, i a l’altura de Vilafranca del Penedès van trobar el camió, que en aquell moment circulava pel carril dret i envaïa el carril central. Els agents van fer indicacions al camioner per tal que els seguís i poder-lo aturar en  un lloc segur, però aquest va acabar aturant el vehicle al mig de l’autopista i va estar a punt de provocar un accident múltiple. Un agent va pujar a la cabina per ajudar el conductor a redirigir el camió per estacionar-lo a un espai segur.

Tot i així, quan finalment van aturar el vehicle, el camioner va oblidar de posar el fre de mà i va caldre que un agent tornés a pujar perquè es trobaven en un pendent descendent.

El conductor va donar 2,46mg/l en l’etilòmetre però es va negar a fer la prova d’alcoholèmia. Aquesta xifra supera la taxa permesa més de 16 vegades, que en el cas dels conductors professionals és de 0,15mg/l. La taxa d’aquest conductor és una de les més altes registrades els darrers anys.

A la cabina del vehicle hi havia llaunes de begudes alcohòliques i es va comprovar que el conductor tenia tres antecedents policials per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. Actualment el detingut es troba a disposició judicial.

 

FONT: Mossos d’Esquadra

FER UN COMENTARI