Els Mossos d’Esquadra van detenir durant la matinada del divendres 17 de gener un conductor per fugir d’un control a la C-15 a l’Alt Penedès, circular de manera temerària durant la persecució policial –fins i tot pel nucli urbà de Vilanova i la Geltrú-, envestir un cotxe dels Mossos i ferir lleument dos agents. L’infractor, de 23 anys i veí d’Avinyonet del Penedès, no té carnet de conduir i acumula 12 antecedents similars en els darrers vuit anys. A banda, en l’escorcoll del vehicle els agents van trobar 78 grams de marihuana. Els fets van tenir lloc a la 01.15 hores del divendres quan una patrulla de trànsit que realitzava un control dinàmic a la C-15 va veure com un vehicle, en adonar-se de la presència policial, feia una maniobra brusca de canvi de sentit i intentava fer-se escàpol.

Durant la fugida, el conductor va fer cas omís de totes les indicacions lluminoses i sonores dels agents perquè aturés el vehicle, fugint a gran velocitat i sense respectar cap tipus de senyalització de la via. En entrar al nucli urbà de Vilanova i la Geltrú, l’infractor va posar en repetides ocasions en greu risc la resta d’usuaris de les vies per on va circular. Finalment, el conductor del vehicle fugit va col·lidir amb un vehicle policial a la C-15, al punt quilomètric 13, on se li va poder tallar definitivament el pas. Quan va veure que li era impossible continuar fugint, encara va intentar un canvi de conductor amb una de les tres persones que li acompanyaven a l’interior del vehicle, amb la intenció d’eludir la seva responsabilitat pels fets.

Com a resultat de les envestides voluntàries amb el vehicle infractor, un cotxe dels Mossos va patir greus danys materials i dos agents van resultar amb ferides lleus.

FER UN COMENTARI