Agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut tres homes i una dona d’entre 20 i 47 anys per haver comès presumptament delictes de robatoris amb violència i intimidació. El grup s’amagava a Santa Pola, a Alacant; i estaven sent investigats des del passat 5 d’octubre, quan un dels membres va atracar una entitat bancària de Castellbisbal.

Allà, l’atracador es va endur 20.000 euros després d’haver amenaçat els treballadors amb una arma de foc, però una caiguda durant la seva fugida en moto va provocar que perdés una gorra i rebés l’ajuda de dos vianants, cosa que va implicar les primeres pistes.

El grup, però, havia comès delictes violents amb anterioritat: a finals de setembre havien intentat endur-se els diners d’una empresa de Reus intimidant-ne els treballadors amb armes de foc i atacant violentament un d’ells; i el 4 d’octubre van repetir l’actuació a Vilafranca, on tampoc van poder endur-se res però van colpejar un dels treballadors de l’establiment i van utilitzar les armes per amenaçar les persones del local.

Les investigacions derivades dels atracaments van conduir els Mossos al domicili de Santa Pola, on van detenir dos dels membres, i posteriorment van detenir la resta d’integrants a un domicili del Vendrell i a Reus. En aquests domicilis els agents van trobar una arma de foc detonadora que havia estat modificada i habilitada per disparar, una defensa elèctrica tipus Taser, una defensa extensible, un esprai de defensa, munició per les armes, uns 4.550 euros i aparells de telefonia mòbil.

Dos dels detinguts han ingressat en centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana i els altres dos es troben en llibertat amb càrrecs.

FER UN COMENTARI