Detinguts 4 joves per l’agressió a la filla d’Israel Carrión, cap de SOMI del Vendrell

0
1047
A principis d'agost SOMI va organitzar una manifestació per reclamar més seguretat. // SOMI

El passat divendres una jove de quinze anys del Vendrell va denunciar als Mossos d’Esquadra que havia patit una agressió per part de cinc joves “d’extrema esquerra”. Segons va exposar la víctima, els fets van tenir lloc a la Rambla i els agressors l’haurien increpat com a “feixista i racista”.

La noia és filla del cap del partit xenòfob Som Identitaris (SOMI) del Vendrell, Israel Carrión. SOMI és un partit format per Josep Anglada, el creador de Plataforma x Catalunya, i insinuen que l’agressió, comesa per menors d’edat que ja va ser detinguts, podria ser responsabilitat del regidor de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP-Som Poble) Josep Mañé Chaparro. Segons els membres de SOMI, Mañé hauria “format un grup per combatre el feixisme al Baix Penedès”.

En aquesta línia, SOMI assegura que els fets “són un delicte d’odi”. La denunciant ha sol·licitat una ordre d’allunyament pels agressors i s’han obert diligències contra quatre joves barcelonines per un delicte de lesions, mentre la causa és en mans de la Fiscalia de Menors. Dilluns s’havia de fer un judici ràpid però finalment el cas es tractarà en un judici convencional, segons informa l’ACN.

Les denunciades han declarat que no es tractava d’una agressió, sinó d’una baralla entre noies de dos grups, i asseguren que no hi havia cap motivació política. Per la seva banda, des de Som Poble del Vendrell neguen qualsevol vinculació amb els fets

Fa unes setmanes el partit havia organitzat una marxa en contra de la inseguretat a la capital del Baix Penedès, on hi van assistir com a resposta membres d’alguns sectors antifeixistes.

 

FER UN COMENTARI