Diada de Tots Sants: només val descarregar el 3 de 10

0
1054
Caps de colla de Capgrossos, verds, matalassers i borinots, dilluns al vespre a Cal Figarot.

El lema ja ho diu tot: “3L 10RNAREM A FER!”. Els Castellers de Vilafranca s’han fixat com a principal objectiu per l’actuació de Tots Sants, aquest divendres, descarregar d’una vegada el 3 de 10 amb folre i manilles. S’acaba la temporada i segueixen sent l’única colla que hi ha fet l’aleta aquesta temporada. I no un cop: tres. Però després de descarregar-lo durant quatre temporades consecutives, de 2015 a 2018, els verds no volen acabar l’any sense sumar-hi la cinquena. I el dia 1 de novembre tenen l’última oportunitat.

Per adonar-se del valor i la dificultat que té bastir el 3 de 10, el president dels Castellers, Joan Badell recorda que aquesta construcció no la descarrega ningú des de Tots Sants de fa un any, i recorda també que els vilafranquins l’han completat els últims quatre 1 de novembre.

La diada, que començarà a les 12 del migdia, compta amb idèntic cartell de colles des de 2011. Obriran plaça els Capgrossos de Mataró, que volen fer-hi els 3 i 4 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb agulla i tenen el dubte de si tirar el pilar de 8 amb folre i manilles, o bé el de 7 amb folre.

Els Castellers han demanat a les colles ser segons, per donar-se una mica de temps per preparar bé l’assalt al 3 de 10 el seu primer castell. Si el descarreguen, en segona ronda tiraran el 4 de 9 sense folre. El cap de colla Toni Bach explica que “està més afinat de pinya, de tronc i de pom de dalt” que per Sant Fèlix, i hi veu opcions d’èxit. Descartat el 3 de 9 amb agulla, assolit per Sant Fèlix, voldran acabar la diada amb la torre de 9 i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Bach està content amb la temporada que han fet els verds, malgrat el “canvi de rol” de la colla dins el món casteller: han carregat el 3 de 10, han fet torres de 9, han recuperat el 3 de 9 amb agulla, el pilar de 8 i “hem preparat castellers pel futur pròxim”, com es pot veure amb el 10 de 8 descarregat diumenge a Sitges, en què hi pugen seixanta castellers. D’altra banda, en els assajos d’aquesta setmana la colla ha repartit una camisa d’assaig, blava, amb patrocini de La Xarxa.

El sorteig de l’ordre d’actuació fet dilluns al vespre a Cal Figarot va determinar que els Xiquets de Tarragona fossin tercers, i també se la plantegen com una diada de màxims, amb tot de castells no assolits encara: la torre de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre, el pilar de 6 (completat només a assaig), i una tercera ronda amb el 5 de 8 (descarregat una vegada enguany) o el 4 de 8 amb agulla. Finalment, els Castellers de Sants asseguren l’intent de 4 de 9 amb folre i no descarten tirar el 3 de 9 folrat i/o el 5 de 8.

En acabar l’actuació, hi haurà al local dels Castellers un vermut per a tots els castellers, dinar popular i, a la tarda/vespre, triple concert, amb els grallers 4 Vents, Miquel del Roig i el dj Rivas.

FER UN COMENTARI