La diada de Sant Fèlix manté el cartell de les quatre colles clàssiques

0
1483

Castellers de Vilafranca, Vella de Valls, Minyons de Terrassa i… Joves de Valls. Aquest és el cartell de colles que actuaran a la diada de Sant Fèlix d’enguany, segons han donat a conèixer aquest dimarts al vespre els administradors de la festa major. Una estona abans els ho havien comunicat a les quatre colles, i també a la descartada, la Jove de Tarragona. De fet, el quintet havia de triar entre Joves i Jove; les altres tres estaven clares. I com que per moltes voltes que hi donessin no arribaven a cap conclusió, finalment “ha estat més una decisió del cor, perquè per seny és molt complicat”, ha dir l’administrador Andreu Retamal.

Amb aquesta tria, l’organització de la festa descarta la possibilitat que per primer cop es reunissin en una plaça i una diada de màxims les quatre colles de deu, i s’encomana a “la tradició” i a l’èpica d’una Colla Joves que a Vilafranca sovint hi ha acabat fent la millor actuació de l’any. El 2016 n’és una mostra: torre de 9 amb folre i manilles, 4 de 9 carregat i 5 de 9 amb folre.

L’anunci s’ha fet aviat a petició de les pròpies colles, que volien tenir tancat el calendari quant abans, millor. També s’ha fet públic que el sorteig de l’ordre d’actuació serà el dilluns 21 d’agost, seguint el format dels últims anys.

Cap de plaça: Jordi Bertran
El quintet també ha anunciat que el tarragoní Jordi Bertran repetirà com a cap de plaça de la diada de Sant Fèlix, i que ho farà amb la intenció de consolidar els canvis introduïts l’any passat, sense descartar-ne algun de nou. El propi Bertran ha recordat que l’any passat va assolir els dos principals objectius plantejats: reduir el temps de durada de la diada (ho va fer en 25′) i escurçar les pauses entre castell i castell (la més llarga, al final de la diada, va ser de 21′, quan l’any anterior es va acostar als 45′). També ha recordat que l’entrada “modèlica” dels balls a la plaça hi va ajudar molt, al principi.

El 29, amb el format de la diada de Sant Fèlix
Finalment, els administradors han confirmat el que ja havien anunciat els Xicots de Vilafranca: la renúncia a actuar el 30 d’agost i la seva aposta per consolidar el dia 29 com el seu dia fort, amb la voluntat de consolidar-se com a colla de nou. Una diada, la del 29, que també comptarà amb Jordi Bertran com a cap de plaça, i que d’acord amb la Comissió de castells del Consell de la Festa Major, agafarà el format del dia 30. D’altra banda, la Jove de Vilafranca ha comunicat als administradors que si durant el mes de maig (juny, a tot estirar) no han assolit el nivell de set pisos, renunciaran per segon any a actuar per la festa major.

FER UN COMENTARI