Dianne Reeves, Christian Scott i The James Brown Original Band, caps de cartell del Vijazz’17

0
1357
Pere Regull (alcalde), Lluís Buil (sotsdirector de Banc Sabadell), Joan Tarrada (president dels Tastavins), Pere Pons (director artístic) i Eduard Pujol, conductor de la presentació.

Del 7 al 9 de juliol tindrà lloc a Vilafranca l’onzè festival Vijazz Penedès, cinquè que patrocina Banc Sabadell, que comptarà amb quatre caps de cartell de talla indiscutible que actuaran de franc a l’escenari de la plaça de Jaume I. Es tracta de Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat, que tancarà el festival diumenge; el trompetista Christian Scott aTunde Adjuah, que és un dels més brillants exponents de la nova generació de jazzistes procedents de Nova Orleans i que actuarà dissabte al vespre; aquella mateixa nit tancarà la jornada The JB’s James Brown Original Band (tretze músics que toquen soul i funk amb un repertori íntegre dels concerts de James Brown); i el concert inaugural de divendres amb un conjunt de deu músics que segons el director artístic del Vijazz, Pere Pons (programador també del Jamboree), “tots ells són caps de cartell”, i que s’han unit per fer un recorregut pels cent anys de la història del jazz, fent a Vilafranca el seu primer concert de la gira europea (hi són Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre, entre altres).

Per segon any hi haurà al claustre de Sant Francesc tres vespres concerts de jazzistes femenines, amb la veu de Violetta Curry (soul, gospel), un sextet de joves promeses catalanes encapçalades per Andrea Motis i Joan Chamorro, i la vocalista madrilenya Mayte Alguacil. Una part de la recaptació de les entrades es destinarà a l’associació Ginesta (contra el càncer de mama).

En paral·lel, a la rambla de Nostra Senyora al llarg dels tres dies hi haurà entre 40 i 45 cellers de les DO Penedès i Cava que serviran més de 300 vins i caves diferents, amb tiquets al preu d’11 euros (inclou tres consumicions i una copa Riedel). A més, s’han programat 26 tastos maridats en les dues sales habilitades; hi haurà deu food-trucks a la rambla de Sant Francesc; una zona de descans amb electrojazz de fons; vermutjazz; una brass band desfilant pels carrers de la vila; la participació d’estudiants de jazz d’escoles de música de la vegueria, etc.

El Vijazz ha arribat els últims dos anys a la xifra de 55.000 visitants i 69.000 degustacions de vi/cava.

FER UN COMENTARI