Divendres a la tarda es va presentar a Sitges Festival de festivals, una plataforma de diferents festivals catalans que s’han unit per apropar i enfortir la cultura i les arts escèniques i musicals. La iniciativa l’han impulsat nou entitats: el Fest+Chapeau de Sant Pere de Ribes, El Tingladu de Vilanova, La Causa de Vilanova, les Barraques de Sitges, Nilak, Vinyesmar, l’Associació Bioritme, el Festival Esperanzah! i Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf.

Tal com deixa palès el manifest que van presentar i signar les entitats impulsores, la nova plataforma pretén mancomunar recursos, reactivar la contractació d’artistes i es presenta com una xarxa oberta a sumar altres iniciatives i col·lectius (per això han habilitat el correu electrònic festivaldefestivals@gmail.com.

Festival de Festivals neix arran de la situació generada per la covid19 i els efectes que ha tingut en el sector. A banda de mancomunar recursos, la voluntat dels seus impulsors és aportar i crear solucions, compartir-les amb el públic, fer un retorn social a la gent, a altres agents culturals que es trobin en una situació de dificultat, etc. La plataforma, que es regeix amb els valors i principis de l’economia social i solidària i circular, aposta i reivindica una programació plural, capaç de generar nous espais de diàleg, transversals i horitzontals.

La iniciativa vol esdevenir una eina de suport, d’assessorament i ajuda en la programació d’espectacles davant la conjuntura sanitària actual; els seus promotors estan oberts a oferir ajuda a totes les iniciatives que vulguin programar qualsevol tipus d’art escènica, sigui teatre, dansa, circ o música. Diuen: “tenim l’experiència, la professionalitat i els contactes per fer realitat les propostes que ens plantegin”.

 

FER UN COMENTARI