Movie theater with row of red seats and projection screen with golden lights in the background

Dijous 14 de març el Teatre Principal acollirà la setena edició del Cicle Cinema sobre la Deportació als camps nazis, impulsada per l’Amical Mauthausen i altres entitats aplegades al projecte Buchenwald.

El cicle consistirà en la projecció de tres films que tenen per objectiu sensibilitzar sobre el feixisme i recuperar la memòria històrica. Totes les projeccions tindran lloc al Teatre Principal de Vilanova a les set de la tarda i seran gratuïtes.

La pel·lícula que encetarà el cicle, el 14 de març, serà Lacombe Lucien, un film de 1974 del director Louis Malle, que explica com durant la Segona Guerra Mundial, Lucien Lacombe, un jove camperol que té el pare presoner a Alemanya intenta ingressar a la Resistència. El dia 22 de març es projectarà El hijo de Saul, una producció hongaresa dirigida el 2015 per Lázlo Nemes, una pel·lícula dura que descriu l’horror del camp de concentració d’Auschwitz. Finalitzarà el cicle, el diendres 5 d’abril, amb la pel·lícula American History X, un film nord-americà de 1998 dirigida per Tony Kaye i on un jove skin head californià d’ideologia nazi, és empresonat per assassinar un home negre que volia robar-li la furgoneta.

FER UN COMENTARI