Dilluns a la tarda entrarà en funcionament la nova bilioteca municipal, ubicada al Centre Cultural de la plaça Nova. El nou equipament ha permès ampliar considerablement la superfície de la biblioteca. En concret, ocuparà 2.350 m2 repartits en tres plantes que acolliran una sala d’estudi, sales de formació, una sala d’actes polivalent amb capacitat per a 70 persones, una sala de revistes i una àrea infantil. A més, disposa d’un pati amb una sortida directa a l’exterior que permetrà acollir actes i espectacles.

Amb l’obertura de la biblioteca culmina un llarg procés que es va iniciar el 2014 amb les obres de rehabilització i estabilització de l’edifici. El projecte ha comptat amb un pressupost de 3 milions d’euros, finançat amb fons propis (1,8 milions) i dues subvencions provinents de la Diputació de Barcelona (450.000 euros) i de la Generalitat (770.000 euros). A més, de la biblioteca, està previst que el Centre Cultural aculli també l’arxiu municipal, que s’ubicarà a la planta baixa, i aules de l’Escola d’Adults.

Cadena humana per traslladar els llibres
Aquest dissabte, coincidint amb els actes previs de la Festa Major, se celebrarà una jornada de portes obertes al Centre Cultural. La jornada arrencarà a les 11 del matí amb una trobada davant l’antiga biblioteca, des d’on simbòlicament es farà una cadena humana de trasllat de llibres fins a la nova seu. A partir d’aquest moment, s’obrirà les portes del nou equipament per qui desitgi visitar-lo.

FER UN COMENTARI