Dispositiu especial de neteja i seguretat durant la revetlla als barris marítims de Vilanova

0
87

La revetlla de Sant Joan de 2022 serà la primera que es farà sense les restriccions derivades de la pandèmia, però s’hi activarà un dispositiu de seguretat, mobilitat i neteja, similar que hi havia abans de la covid-19 on major concentració de gent es preveu.

Talls de trànsit

Així, la Policia Local regularà els accessos a la façana marítima i al Barri de Mar. Només tallarà l’accés rodat al passeig Marítim des de la ronda Europa en cas que hi hagi col·lapse circulatori i no s’hi puguin moure el vehicles d’emergències (hi haurà tres ambulàncies fixes tota la nit a l’altura de les platges d’Adarró, Ribes Roges i Far). Si s’ha de tallar, es farà de manera intermitent, fins que torni la fluïdesa del trànsit.

Els xiringuitos de la platja hauran de tancar a les 5 de la matinada (també les discoteques i locals d’oci nocturn), i una hora més tard començarà la neteja a les platges d’Adarró i de Ribes Roges, i posteriorment s’estendrà fins a la del Far. És típic que les platges de Vilanova quedin plenes de residus durant la nit de Sant Joan. Una cinquantena d’operaris hi treballaran en diferents torns: a partir de la mitjanit hi haurà un equip de quatre persones que farà tasques de neteja manual a totes les platges; a partir de les 6, l’equip s’incrementarà amb 15 persones més.

A més, enguany mereix especial atenció l’espai de protecció del corriol camanegre a la platja de Ribes Roges. A hores d’ara hi ha nius en diversos punts, i les zones estan delimitades amb tanques, amb prohibició d’entrar-hi i de tirar-hi coets a prop.

Controls d’aocoholèmia

En matèria de seguretat, hi haurà una cinquantena d’agents de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra patrullant per la façana marítima i pels espais on se celebrin revetlles, com el parc de la Quadra de la Torre d’Enveja. També hi faran controls d’alcohol i drogues a totes les persones que estiguin implicades en accidents de circulació o que hagin comès algun tipus d’infracció de trànsit, a més dels que es puguin fer de manera aleatòria, i la Policia local vetllarà perquè no se subministrin begudes alcohòliques a menors d’edat. També hi haurà un punt de primers auxilis al Centre Cívic de Mar.

Dos punts liles

Finalment, s’instal·larà un punt lila d’informació i atenció a les violències masclistes a l’Oficina d’Informació Turística del passeig de Ribes Roges i un altre a la discoteca La Daurada, que comptaran amb personal especialitzat en violències masclistes i agents de convivència. les víctimes o testimonis de violència per raó de gènere o orientació sexual s’hi podran adreçar.

FER UN COMENTARI