Dissabte, cinquena edició de la Fira de bestiari d’època al Firal, a Vilafranca

0
593

Dissabte tindrà lloc a la plaça Milà i Fontanals la cinquena edició de la Fira de bestiari d’època, organitzada pels Xicots de Vilafranca, que hi tenen el seu local social, Cal Noi-Noi. La fira manté la filosofia inicial de recuperar la història de la plaça en diferents èpoques, molt vinculada als mercats ambulants i a l’activitat comercial. Com és habitual, hi haurà parades d’artesans, una mostra d’oficis antics (manyà i espardenyer), tast de productes (vi i cervesa artesana), treballs manuals i també la presència de quatre cavalls, que la canalla podrà tocar, alimentar, etc. Enguany, a més, també hi tindran parades les dues ONG a qui els Xicots ajuden: el pallasso Anskari i la Coordinadora Síndrome de Down.

La fira començarà a les 10 amb un esmorzar de pagès i durarà tot el matí. Al punt del migdia, el grup de teatre dels Xicots representarà quatre escenes d’una obra teatral sobre l’estraperlo i el racionament. El guió de l’obra, que té una desena d’escenes en total (la resta es representaran en anys successius), es basa en les històries recollides fa un parell de mesos en una trobada que els Xicots van organitzar amb veïnat de la plaça i rodalia, a partir de les seves vivències personals.

Tarda rememorant una festa de barri tradicional

Després del pilar de comiat del matí, hi haurà un dinar popular, que serà gratuït per a totes les persones que vagin vestides d’època, i posterior sobretaula amb les gralles dels Xicots, a la qual seguiran jocs infantils d’època, una exhibició de swing i música amb DJ; els beneficis de la barra aniran destinats a donar suport a dos antifeixistes vilafranquins pendents que se’ls faci judici.

FER UN COMENTARI