Aquest dissabte, i després de tres anys de treballs, obrirà les seves portes DO Vinífera, el centre d’interpretació del jaciment ibèric de la Font de la Canya. L’espai, situat a la planta baixa del Local Social municipal, acull una mostra permanent sobre la història d’aquest centre de mercaderies de l’antiga Cessetània i origen de la vinya al Penedès i Catalunya.

El centre, que es vol posicionar com una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya, pretén posar en valor la riquesa del jaciment, on fa uns anys es va localitzar el conjunt de llavors de raïm més antigues del nord-est peninsular (segle VII a.C), així com els resultats de la recerca arqueològica realitzada en les 15 campanyes d’excavacions. Sota aquesta màxima, proposa una immersió als orígens de la viticultura mitjançant una mostra de les peces recuperades, que es combinen amb recreacions audiovisuals i elements didàctics i interactius.

DO Vinífera es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 del matí a 1 del migdia. Dissabtes, diumenges i festius s’organitzaran visites guiades a les 10 del matí i a les 12 del migdia. A més, el primer dissabte de mes, es combinarà la visita al centre d’interpretació amb un recorregut pel propi jaciment.

La construcció del centre d’interpretació, que s’ha desenvolupat en tres fases, ha tingut un cost de 307.214 euros que han estat finançats pels fons europeus FEDER, la Generalitat i l’Ajuntament d’Avinyonet.

FER UN COMENTARI