Dissabte, Santa Oliva acollirà la primera Fira de l’Olivera

0
605

Dissabte tindrà lloc per primera vegada a Santa Oliva la Fira de l’Olivera, pels voltants del monestir de Santa Maria. L’Ajuntament vol donar a conèixer la cultura de l’oli, la manera en què l’olivera ha influït durant el pas del temps a la societat i crear consciència sobre la petjada que ha deixat.

La Fira de l’Olivera consistirà en una única jornada, des de les 11 del matí fins al vespre, en la qual es podran conèixer els productes de petits productors d’oli, i dels seus derivats. A banda de les parades amb exposició i venda d’oli i productes derivats, al llarg de tot el dia es faran visites guiades al Monestir i al Castell de Santa Oliva, hi haurà exposicions d’eines i estris antics, tallers infantils, una exposició fotogràfica al Monestir, etc. També es faran xerrades, un tast d’olis a càrrec de Ceolpe, una demostració al migdia d’elaboració d’una recepta de cuina a càrrec del Col·lectiu Terra i Taula, degustacions de tapes i tallers, entre altres. S’acabarà, a l’hora foscant, amb un berenar popular amb pa amb oli i xocolata.

Concurs de fotografies

A més, des de l’Ajuntament s’organitza un concurs fotogràfic sobre la fira, amb tres premis per valor total de 250 euros i un premi infantil (un lot d’articles).

FER UN COMENTARI