Dissabte, setena edició de la fira Conte va! Va de contes a Vilanova

0
1024

Dissabte tindrà lloc la 7a edició de la fira Conte Va! Va de contes, que organitza l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra García, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Una fira que en poques edicions s’ha consolidat com un referent dins el programa cultural de la ciutat i que ofereix un ampli programa d’actes per a un públic familiar.

La Fira centrarà, com és habitual, la seva activitat en els actes gratuïts que tindran lloc al voltant de la plaça de les Neus, la part alta de la rambla Principal i el carrer de Sant Pere a tocar de l’església. L’eix principal són “Els contes i el bosc” i enguany el cartell de l’esdeveniment ha estat obra de l’il·lustrador Xavi Ramiro.

Al llarg del dia hi haurà una marató de contes dalt de l’escenari de la plaça de les Neus, que inclourà el lliurament de premis del concurs de creació literària que promou la mateixa associació. També hi haurà tallers, activitats d’il·lustració per a infants dirigides per il·lustradors professionals, una gimcana, espai de signatures d’autors i il·lustradors, entre altres.

Els espectacles infantils i familiars seran a la tarda: a l’atri de l’església de Sant Antoni es representarà Sons de llop, a càrrec de La Botzina, en sessions continuades de 15 minuts. Al Teatre Principal, Quimera, a càrrec de La Guilla Teatre, amb un preu d’entrada de 5 euros; al carrer Sant Pere, Bosc dels Contes, amb Diana Kerbelis i sessions continuades de contes de 20 minuts; i al Círcol Catòlic, l’espectacle Tots els petons del món, a càrrec de Montse Panero i la Banda infantil del Conservatori Mestre Montserrat, amb 2 euros de preu d’entrada.

Com l’any passat, es manté la voluntat per donar accés als col·lectius de persones amb discapacitat oferint una fira accessible a nens i nenes sords o que utilitzin la llengua de signes per comunicar-se, i oferint totes les activitats que es realitzen a l’escenari central de la plaça de les Neus interpretada en llengua de signes catalana. Al carrer Sant Pere es trobaran contes adaptats a diferents necessitats lectores: lectura fàcil, pictogrames, Braille, llengua de signes i lletra gran i un espai per escoltar audiocontes.

Com a activitat complementària a la Fira, destaca l’exposició col·lectiva internacional d’il·lustradors al Centre d’Art Contemporani La Sala, que s’inaugurarà aquest divendres i que es podrà visitar fins al 23 de juny. Hi exposaran Albert Asensio, Beatrice Banfi, Anthony Browne, Sílvia Cabestany, Lluis Cadafalch, Canizales, Laia Carrera, Coaner Codina, Jorge del Corral, Txell Darné, Rébecca Dautremer, Anna Font, Marc González, Francesc Infante, Luciano Lozano, Marta Montañá, Roger Olmos, Maria Palet, Xavi Ramiro, Montse Rubio, Marc Sardà, Teresa Suau, Dani Torrent i Bruna Valls.

FER UN COMENTARI