Distribució equitativa d’alumnes a Vilanova, a condició de no perdre cap línia de P3

0
758

L’Ajuntament i les direccions i titularitats de totes les escoles públiques i concertades de Vilanova han arribat a un acord per facilitar una reducció de la ràtio per aula a l’oferta de P3. La proposta és passar dels 25 alumnes per aula actuals a 22 a l’escola pública i a 24 a la concertada. L’acord, però, està supeditat al fet que el Departament d’Educació de la Generalitat mantingui les 27 línies de P3 actuals. I en aquest sentit, la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Mercè Mateo, demana a la Generalitat que les mantingui totes.

Dues línies menys

El Departament preveu que la matriculació de P3 sigui inferior de cara al curs vinent, de manera que en la seva planificació hi ha l’eliminació de dues línies, a les escoles Canigó i Ítaca. La proposta de consens, doncs, busca no perdre cap aula de Pàrvuls 3 anys per al curs 2020/21. I no només per reduir ràtios i saturacions d’aula d’entrada, sinó també perquè segons la regidora, el padró per a alumnat de P3 està creixent cada setmana, i alhora cal preveure un marge de places per a l’alumnat que arriba cada curs amb matrícula viva.

Mateo considera, a més, que cal tenir en compte “la singularitat de la nostra ciutat, on continua havent-hi una reserva de cinc places de necessitats educatives específiques a totes les escoles”, a diferència de la majoria d’altres zones de Catalunya, on aquesta reserva és de dues places. D’aquesta manera, “una reducció de ràtios afavoriria una millor atenció de l’alumnat, sobretot pel que fa a la inclusió i l’atenció a la diversitat”, ha dit la responsable municipal d’educació.

Temps de portes obertes

La proposta arriba en plena època de jornada de portes obertes i preinscripcions escolars de cara al curs vinent. El calendari oficial estableix un període de presentació de sol·licituds del 23 de març a l’1 d’abril en el cas d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària obligatòria. A Vilanova hi ha onze centres públics i cinc de concertats que ofereixen infantil i primària, i cinc instituts públics i cinc escoles concertades que ofereixen secundària. La preinscripció a cursos de batxillerat i cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny seran la primera quinzena de maig, i la dels cicles de grau superior d’arts plàstiques i disseny, la segona quinzena de maig.

FER UN COMENTARI