Diumenge, diada castellera de Fires de Maig a l’antiga

0
518
Actuació conjunta de les colles (foto: Emma Pagès).

Les tres colles vilafranquines actuaran diumenge a 2/4 d’1 del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca en una diada de Fires de Maig a l’antiga, és a dir, totes tres aixecant els castells simultàniament, cadascuna al seu ritme. Serà el setè any consecutiu en què les colles basteixen els seus castells sense torn establert; un format que s’ha demostrat òptim per agilitzar la diada, que sol acabar-se en una hora o fins i tot en menys temps.

Tres colles al màxim
Els Castellers voldran rescabalar-se de la caiguda del 3 de 9 amb folre i estrenar-hi també el 4 de 9 folrat, que acompanyaran d’un castell de vuit de gamma alta, com pot ser la ja realitzada en diverses ocasions torre de 8 amb folre, o fins i tot estrenar-hi el 5 de 8.

Els Xicots, que amb canvi de direcció tècnica han començat la temporada a un ritme molt més relaxat que els anys anteriors, porten en cartera el seu primer castell de vuit de l’any. Fins ara, el seu millor castell del 2018 és el 5 de 7.

Finalment, la Colla Jove planteja la diada amb tres castells de sis de gamma alta, com serien el 3 de 6 amb agulla, el 4 de 6 amb agulla i la torre de 6, que enguany encara no han intentat. En ronda de pilars, si tot anés bé, podrien provar el pilar de 5, espadat que no assoleixen des de l’any 2015.

FER UN COMENTARI