Diumenge, quarta Fira de la Transhumància als Monjos

0
1604
El tancat d’ovelles és un dels atractius de la fira.

Diumenge tindrà lloc la quarta edició de la Fira de la Transhumància, a l’aparcament d’entrada dels Monjos. Hi haurà una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, amb una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania. La fira obrirà de 10 del matí a 2 del migdia i comptarà amb una mostra d’ovelles dels pastors locals i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas, fer ovelles-guardioles de fang, la demostració d’un taller de llana o un concert a càrrec del grup Shamrock Vagabons a la tarda, entre altres.

A partir de les 11, la Fira inclourà la TranshuFest, una trobada i cercavila de Balls de Pastorets amb sortida de la plaça de Pau Casals, la ballada final al recinte de la fira i dinar popular a la masia Mas Catarro.

Entre les activitats paral·leles hi ha dues exposicions sobre els ambients naturals del Foix (a la Biblioteca) i sobre el camí ramader de Marina (al Molí del Foix); la presentació divendres de la nova mascota del parc del Foix i posterior presentació del llibre El riu Foix, El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix, de Joan Rovira, editat pel Centre de Documentació del Parc del Foix; un concert de músiques del món, amb el grup Zing; una caminada popular pel parc del Foix, entre altres.

FER UN COMENTARI