Diumenge s’inaugura a Vilanova el camí de Santa Llúcia restaurat

0
1025

Diumenge al matí s’inaugura la restauració de l’antic camí de Santa Llúcia, que durant dècades ha estat totalment intransitable i que durant dos anys i mig un grup de voluntaris i voluntàries de Garraf Coopera ha estat desbrossant de la vegetació i hi ha estat reconstruint els marges de pedra seca.

L’històric camí del Racó de Santa Llúcia connecta la urbanització de Santa Llúcia amb l’avinguda de l’Aragai i el sector del tennis. Forma part de la carrerada de la Cerdanya, que durant segles va ser el camí ramader més important de Catalunya i que últimament diferents municipis i associacions han començat la seva recuperació.

Ramat de cavalls

Com a resultat de la recuperació, les últimes tardors un ramat de cavalls i eugues custodiats per la Fundació Miranda han arribat fins a Vilanova, procedents dels Pirineus, i hi han fet estada abans d’arribar al parc del Garraf, on passen l’hivern.

Via verda

Juntament amb el camí d’Adarró, que també forma part de la carrerada i que també ha estat recuperat per voluntariat de Garraf Coopera, el camí de Santa Llúcia constitueix una connexió tant per a vianants com per a ciclistes cap a la platja de Ribes Roges des la Collada i Font Somella. La intenció de Garraf Coopera és que els dos camins es consolidin com a via verda entre aquests dos extrems de la ciutat. Per això ha demanat a l’Ajuntament de Vilanova i a la Diputació de Barcelona que facin més segur el creuament de la C-246a (carretera vella de Cubelles) a l’entrada de la urbanització de Santa Llúcia.

La inauguració de diumenge consistirà en una passejada que comença a les 11 al final del passeig de Ribes Roges i que recorrerà els camins de Sant Gervasi, Adarró i Santa Llúcia, fins a l’extrem oest de l’avinguda de l’Aragai. Després s’oferirà un piscolabis al costat de l’alzina de la cruïlla, un punt emblemàtic del camí amb vistes sobre el mar i sobre tota la zona verda de l’Ortoll. També hi haurà xerrades sobre la carrerada, la recuperació de l’Ortoll i activitats futures de Garraf Coopera. Una d’aquestes activitats és l’inici, aquest proper hivern, de la recuperació d’un altre tram de carrerada que connectarà el camí de Santa Llúcia amb el camí vell de Cubelles, des de la zona de la variant.

FER UN COMENTARI