Divendres es presenta Coses sublims, d’Agnès Esquirol, Premi Anna Maria de Saavedra

0
1083

La filòloga i professora medionenca Agnès Esquirol presentarà aquest divendres, a les 8 del vespre a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el recull de contes Coses sublims, amb el qual es va proclamar guanyadora de la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra, convocat per la llibreria La Cultural i l’editorial Andana, amb l’objectiu d’ajudar a publicar la primera obra de creació literària a un autor novell resident a l’Alt Penedès. La glossa del llibre, que consta de tres contes intitulats “La mona”, “Incontinència” i “La meva mare”, anirà a càrrec del medievalista i professor italià Stefano Cingolani, i també hi intervindran l’editor Ramon Nadal, un representant de la llibreria, el regidor de Cultura de l’Ajuntament Ricard Rafecas, i el conseller comarcal de Cultura, Antoni Romeu.

Els tres contes que integren Coses sublims evidencien la capacitat d’Esquirol de tractar amb minuciositat i delicadesa temes d’una gran complexitat existencial i emocional, com són la malaltia de l’Alzheimer o les obsessions, així com d’oferir una imatge entre tendra i humorística de la infantesa. De tot plegat en resulta una obra consistent i plena de vida i de sensibilitat, ben allunyada de tòpics i estereotips.

A la convocatòria d’enguany del Premi Anna Maria de Saavedra s’hi van presentar un total de set originals, de gèneres literaris com la poesia, la novel·la i el conte.

FER UN COMENTARI