Divendres s’inaugura La Quadra, casa de les festes majors de Santa Margarida i els Monjos

0
968
La Quadra.

Aquest divendres tindrà lloc l’acte d’inauguració de La Quadra, un nou espai cultural dedicat a les festes majors del municipi de Santa Margarida i els Monjos, ubicat a l’antiga cavallerissa de Mas Catarro i museïtzada per l’Ajuntament amb l’objectiu de disposar d’una instal·lació per a la conservació i la difusió del patrimoni local i de la cultura popular.

Amb una superfície de 144 m2, amb una planta baixa dedicada a exposició, magatzem i un altell, la Quadra exposarà bona part de les peces del seguici festamajorenc: els gegants i els gegantons, els dracs, els capgrossos i elements de balls com les Cintes, Gitanes, Diables, Panderos, Picarols, Serrallonga, Pastorets, Bastoners, Cercolets i Ball del Foix.

A més de l’exposició s’han elaborat uns audiovisuals i uns recursos digitals amb les músiques i vídeos de la festa i una guia amb informació de tots els balls de les festes majors. Serà un espai obert a visites, però també espai de trobada de les entitats culturals del municipi.

El projecte de millora i adequació de La Quadra, amb un pressupost de licitació de 68.000 euros, ha tingut una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona.

Cercavila inaugural

La inauguració es convertirà en una petita festa major avançada, ja que a partir de 2/4 de 9 del vespre començarà a la plaça Pau Casals una cercavila amb la majoria de balls populars dels Monjos, que acabarà a ¾ de 10 davant la Casa de Cultura de Mas Catarro, on es farà l’acte d’inauguració del nou espai.

A partir d’aquí, del 8 al 19 de juliol l’horari de visita de La Quadra serà de dilluns a divendres de les 6 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre.

FER UN COMENTARI