Diversos col·lectius de Vilafranca i Sant Sadurní exigiran dissabte que la crisi “la paguin els rics”

0
672
Dissabte al vespre han convocat una concentració davant els ajuntaments de Sant Sadurní i Vilafranca. // CUP

Diversos col·lectius de la comarca de l’Alt Penedès, la majoria dels quals vinculats a l’esquerra independentista, han impulsat tot un seguit d’actes per exigir una sortida de la crisi actual, derivada de les conseqüències de la covid-19.

Així, aquest dissabte 19 de desembre el Sindicat de Llogateres de l’Alt Penedès, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Arran, la CUP, Endavant, La Ruda, l’Ateneu Popular X, el Casal Popular de Vilafranca- La Gueralda, La Barraca i Penedès per Palestina, juntament amb col·lectius culturals i juvenils sadurninencs, organitzen una manifestació a les 19h a la plaça de la vila de Vilafranca i de Sant Sadurní, on denunciaran la manca de mesures essencials com l’aturada de desnonaments o la resolució d’impediments administratius.

Passar “a l’ofensiva”

Els col·lectius que impulsen aquestes mobilitzacions interpel·len la classe treballadora per tal que “recuperem el carrer i exigim que la crisi la paguin, per primera vegada, els qui han acumulat beneficis aquests últims anys”. És per això que el lema de l’acte serà “Que la crisi la paguin els rics”.

En aquesta línia, han publicat un manifest on reivindiquen la mobilització de moviments sindicals, polítics, populars, veïnals, culturals i socials i critiquen que les administracions i institucions hagin estat “còmplices de la precarització, la manca de recursos i el creixement de la crisi econòmica, sanitària, social i de cures”, a la vegada que rebutgen que l’administració “hagi optat per oferir diners públics a empreses que s’han estat beneficiant de la situació”.

En el manifest també argumenten que no s’han pres mesures d’urgència per garantir la vida en el context actual, sinó que aquesta pandèmia “ha tornat a posar sobre la taula la contradicció entre capitalisme patriarcal i la possibilitat de vides dignes per la majoria de la població”. Finalment, els col·lectius asseguren que “passen a l’ofensiva per sumar propostes” apostant per “respostes col·lectives i solucions per la majoria”.

La concentració, que anirà acompanyada d’altres activitats els propers dies, s’emmarca en la campanya Hi ha una altra manera de viure, i també es durà a terme a la majoria de capitals de comarca i a altres pobles i ciutats catalanes.

FER UN COMENTARI